Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet


OS-silvermedaljörerna från Tokyo Anton Dahlberg & Fredrik Bergström är nominerade till Jerringpriset. Flest röster vinner så nu röstar vi fram Anton & Fredrik hela vägen.
 
På Seglarträffen i helgen mottog Råå Jolleklubb utmärkelsen "Årets arrangör" och Andreas Karlsson "Årets ideella ledare". Även fyra hedersutmärkelser delades ut för speciella insatser till sex engagerade ideella ledare.
 
Inför Seglardagen 2022 är det nu hög tid att fundera över de val som skall göras till Svenska Seglarförbundet styrelse, nämnder och valberedning. Namnförslag ska lämnas till valnämndens ordförande Anders Pettersson senast 15 februari.
 
Välkommen till Svenska Seglarförbundets årsmöte 2022 lördagen den 2 april i Stockholm. Det kommer även att finnas möjlighet att delta digitalt.
 
Stefan Eriksson lyckades "knyta ihop säcken" sista dagen och kliva högst upp på pallen på VM i ILCA Master som avgjordes i Barcelona i helgen.
 
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig under säsongen 2022.
 
Årets utvecklingskonferens Seglarträffen hade ett helt nytt möteskoncept med regionala träffar i Marstrand, Malmö och Stockholm med en mix av sändningar från Marstrand och interaktion regionalt. Ett upplägg som gav mersmak.
 
VM i Oman (Nacra 17 och 49erFX) är över och bäst av de tre svenska besättningarna lyckades Emil Järudd och Hanna Johnsson som tog sig till medaljrace i sitt allra första mästerskap tillsammans.
 
Svenska Sjö ger nu 50% rabatt till sina kunder på Svenska Seglarförbundets nya webbutbildning "Förarbevis för fritidsbåt". Du får också rabatt på din båtförsäkringspremie om du har dokumenterad nautiskt kompetens som exempelvis förarbeviset.
 
På tisdagen inleddes VM i 49erFX, 49er och Nacra 17 med tre svenska besättningar bland de 148 båtarna från 29 länder som finns på startlinjen. Två nya svenska konstellationer och en “gammal” fick alla en bra start i de lätta, varma, vindarna i Oman.
 
För att klubbens instruktörer ska kunna gå instruktör/tränare grön i vår innan seglarskolorna drar i gång behöver de ha genomfört grundutbildningen för alla ledare, Seglingens Ledarskap Grund. Det kan göras via webben eller som lärgrupp i klubben.
 
Laser-VM i Barcelona är över. Mästerskapet har präglats av lätta eller inga vindar och fyra race av planerade tolv fick ställas in. För svensk del blev det inga framskjutna placeringar. Emil Bengtsons 49:e plats blev bästa svenska placering.
 
31 december är sista dag att lägga in regattor i Sailarena inför nästa säsong. Sailarena är Sveriges plattform för kappsegling, här hittar seglarna till er klubbs tävlingar och anmälningsfunktionen är gratis för klubben att använda.
 
Svenska Seglarförbundets Historiska utskott bjuder in till Historiska dagen på Sjöhistoriska museet lördag 20 november. Det blir berättelser om Einar Ohlssons båtkonstruktioner, Lottbåtens betydelse för svensk segelsport och om subskriptionsbåtar.
 

Fråga styrelsen

(2021-11-04 06:00)
Undrar du vad Svenska Seglarförbundets styrelse gör för att vi ska bli fler i segling? Passa på att skicka in din fråga och få svar under en digital inför-Seglarträffen-träff på Teams den 16 november kl. 19:00-20:30.
 

Sponsorer:

Hanssons Maskin och Entrepenad

Toftedahls Rör

BSB Försäkringar

Coop Konsum Strömstad

Baker Tilly Strömstad

Strömstads Marina


logga-SSF

thumb_logo-ungklubb-150

Postadress:
Strömstads SS - Segling
c/o Baker Tilly, Klockaregatan 2
45230 Strömstad

Besöksadress:
Skurveskär
45231 Strömstad

Kontakt:
Tel: +46707713785
E-post: ordforande@stromstad...

Se all info