Hoppa till sidans innehåll

Västkustens Seglarförbund


I slutet av juli avgörs de olympiska seglingarna i Tokyo 2020. Och det officiella namnet på spelen är fortfarande Tokyo 2020 även om de arrangeras 2021
 
I 80 år har Sandviks Kappseglingssällskap fostrat seglare på Västkusten. Detta genom att erbjuda segling i en rad olika båttyper och nu vill dem börja kappsegla!
 

Prova-på-dag

(2021-07-06 16:34)
Nu har du, som är 14-17 år, chansen att testa en ny klass! Den 29 augusti bjuder VKSF med Johanna Bergqvist och GKSS Junior-koordinator Daniel Birgmark in till en prova-på-dag
 
Regeringen har nu glädjande fattat beslut om anpassningar och lättnader för idrotten som börjar gälla från och med den 1 juli.
 
I och med att det blev tillåtet att tävla från och med den 1 juni, med vissa restriktioner, så är det också premiär för våra cuper redan kommande helg!
 
Från och med den 1 juni blir det tillåtet att kappsegla igen! Detta innebär att även Liros Cup kommer igång med ett ändrat upplägg.
 
Äntligen får vi tävla igen och många är sugna på att komma ut på vattnet och mäta sina krafter mot både väder och konkurrenter. Som arrangör finns det en del att tänka på inför, under och efter en tävling. Här kommer några tips.
 
Måndagen den 31 maj bjöd SSFs Coronagrupp in till ett möte där man informerade om vad som gäller efter den 1 juni.
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen. Ansökningsperioden är från 7 maj till 19 maj kl. 12.00 och gäller för perioden 1 januari till 30 april 2021.
 
På grund av rådande tävlingsförbud, så måste vi tyvärr skjuta upp starten för våra cuper. Restriktionerna ligger fast till den 17 maj, då Folkhälsomyndigheten kommer med nya besked.
 
200 personer deltog i går kväll på förbundets coronaseminarium. Du hittar det inspelade mötet och den senaste uppdateringen om coronasituationen på SSFs webb.
 
Vi har glädjen att välkomna Johanna Bergqvist som medarbetare på Svenska Seglarförbundet. Inte bara som ny projektledare för U25 utan också som vikarierande klubbkonsulent på västkusten.
 
Svenska Seglarförbundets styrelse har beslutat att ett nytt tävlingsreglemente ska gälla från 1 april. Det omfattar många förändringar och ett webbinarium för alla intresserade genomförs 12 april för att sprida information och kunskap.
 
Lagom till vårens aktiviteter kommer nu den nya appen för digital närvarorapportering. Ännu enklare för ledare att registrera närvaron!
 
Göteborgs Stad gör det möjligt för föreningar i Göteborgs kommun att delta kostnadsfritt på ett stort antal utbildningar. Nedanför hittar du ett urval av utbildningar och föreläsningar som erbjuds inom kort. Välkommen in med din anmälan!
 

Sponsorer:

Hanssons Maskin och Entrepenad

Toftedahls Rör

BSB Försäkringar

Coop Konsum Strömstad

Baker Tilly Strömstad

Strömstads Marina


logga-SSF

thumb_logo-ungklubb-150

Postadress:
Strömstads SS - Segling
c/o Baker Tilly, Klockaregatan 2
45230 Strömstad

Besöksadress:
Skurveskär
45231 Strömstad

Kontakt:
Tel: +46707713785
E-post: ordforande@stromstad...

Se all info